Extremsporter

Adrenalinets plats på nätet

Skdiskola eller inte skidskola; det är frågan

Det är verkligen frågan. Vill du lära dig att åka ordentligt eller vill du bara testa och se hur det går? Vi anser att skidskolan är ett jättebra sätt för att lära sig åka skidor men det är inte rätt för alla. Det enda sättet att få ett bra svar är väl att lista lite för och nackdelar eller hur?

Fördelar:

Vi gillar att vara positiva och därför startar vi med alla fördelarna.

Säkert:

Du lär dig på ett säkert sätt. Innan du börjar åka kommer ni gå igenom hur allt går till och därför minskar risken att du skadar dig.

Snabbt:

Om du vill lära dig snabbt är skidskola rätt metod. Du får en lärare som kan hjälpa just dig med det du behöver hjälp med. Dessutom får du någon som motiverar dig att fortsätta även när du ramlar ner och får snö innanför kläderna (det kommer hända)

Gemenskap:

Du kommer inte vara den enda som ramlar runt i baken, flera andra elever kommer också göra samma sak! Ni bildar en gemenskap och kan motivera varandra genom att bara vara där. Det är mycket lättare att klara något om man inte gör det ensam.

Nackdelar:

Nu när vi äntligen är klara med alla den där positiviteten kan vi börja lista upp en del nackdelar.

Dyrt:

Skidskola är inte billigt. Du har redan spenderat stora summor pengar på utrustning, liftkort och en stuga att bo i. Vill du verkligen spendera mer pengar?

Passar inte alla:

Vi ska inte ljuga. Skidskola är inte rätt för alla. Människor lär sig inte på samma sätt men skidlärarna lär bara ut på ett sätt. Det funkar för många men inte för alla. Vissa behöver helt enkelt lära sig på sitt sätt.

Fasta tider:

Skidskolan är en fast tid, varje dag. Om du vill ut och åka innan alla andra en morgon, otur. Skidskolan har int börjat än. Vill du ha sovmorgon? Otur, skidskolan kör utan dig. Lär du dig själv kan du åka när du känner för det, inte när schemat säger att du ska åka.

Sammanfattning:

Nu har vi sagt det vi kan säga, resten är nu upp till dig. Vill du lära dig via en skidskola eller inte? Oavsett vilken metod du väljer vill vi råda dig att vara försiktig. Börja i de mindre backarna och arbeta dig uppåt. Det kanske ser enkelt ut men tro oss, det är svårare än det ser ut.

Håll ögonen öppna för när vi lägger ut vår nästa del i denna serie, Vett och Etikett i backen.

One thought on “Skdiskola eller inte skidskola; det är frågan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *